22. srpna 2012

Máte horu domácích rajčat a nevíte co s nimi? Přestaňte je rozdávat známým a zavařte je! Jak na to? To vám poradím.


Potřebuje:
Rajčata
česnek
čerstvé oregano

1 střední hrnec (podle množství rajčat)
nůž s pilkou
mísa
cedník
1 velký hrnec s pokličkou
utěrku nebo hadr
čisté suché sklenice
lisovač na česnek

Rajčata omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na kousky (dle obrázku, bez stopky!). Vložíme do hrnce, necháme vařit 10 minut, přidáme 1 - 2 stroužky česneku, který prolistujeme. Oregano nasekáme nadrobno a přidáme do směsi, vaříme dokud nejsou rajčata rozvařená. Směs nesolíme!

Směs propasírujeme přes cedník. Nalijeme do čistých sklenic. Víčko a  hrdlo sklenice pečlivě očistíme mokrým hadříkem, osušíme a víčko pořádně utáhneme. Sklenice otočíme dnem vzhůru.

Zavařování

Dno velký hrnece vyložíme utěrkou, natočíme studenou vodu asi 7-10 cm. Sklenice ponoříme dnem dolů. Hrnec přiklopíme pokličkou, vaříme asi 10 min, zbylých 10 min necháme odstát v hrnci.

Pozor, sklenice jsou horké!

Testováno kamarády

Kategorie: , ,

0 komentářů:

Okomentovat