![]() |
Můj první výtvor |
Na 2 placky
Potřebujeme na těsto:
- 1 kg hladké mouky + na pomoučení
- 1/2 litru mléka
- 50g droždí
- 6 lžic Olio di Oliva Virgine (Extra panenský olivový olej)
- lžička soli
- lžička cukru
- 3 lžíce olivového oleje
- rozmarýn
- hrubozrnná sůl
- Droždí rozmícháme s cukrem (pochvíli vytvoří kaši) a přidáme trochu mléka se lžičkou mouky. Necháme vzejít
- Do větší mísy vysypeme zbytek mouky, přidáme lžičku soli a promícháme.
- Do mouky přidáme kvásek, zbytek mléka a 6 lžic oleje
- Vypracujeme hladkou kouli
- Kouli vymácháme v misce s vlažnou vodou, vrátíme do mísy a přikryjeme utěrkou. Čekáme než těsto vykyne (60 až 90 min)
- Těsto rozpůlíme a vymodelujeme 2 hladké koule
- Na plech dáme pečící papír a 2 až 3 lžíce olivového oleje. Na plechu z těsta vytvoříme placku a necháme jí 10 minut odpočinout
- Do focaccii uděláme prsty důlky
- Do misky dáme olivový olej na potření
- Nasekáme nebo v moždíři potlučeme rozmarýn, přidáme do oleje
- Olejem s rozmarýnem potřeme placku
- Placku posypeme solí
- Dáme péct do trouby předehřáté na 200°C
- Pečeme dokud placky nezezlátnou
- Podáváme ihned
Něco navíc:
Do důlků můžete přidat nakrájené olivy nebo rajčata.
0 komentářů:
Okomentovat