20. srpna 2012

Toto není pravý italský recept na omáčku na špagety. Je to její vzdálenější verze. Neobsahuje kečup, buřt ani jiné nesmysly, které Češi často dávají do špaget. Příprava zabere 2-5 minut (podle doby loupání a krájení česneku). Doba vaření 10-15 minut. Navíc vaříme bez oleje!


Uvařené těstoviny lehce polijeme olivovým olejem, přidáme omáčku a sýr.

Potřebujeme:
500g   mletého hovězího masa (nebo 50% mletého vepřového 50% mletého hovězího)
3 stroužky česneku (podle síly chuti - někdy stačí i jeden)
Rajčatové pyré (nebo protlak)
Oregano
Sůl
Cukr

Česnek olpoupeme a nakrájíme na tenké proužky (můžeme posekat nebo prolisovat). Rozpálíme hlubokou pánev na kterou přidáme mleté maso, které se snažíme oddělit, aby vznilky malé kousky. Maso děláme do doby než zhnědne. Přidáme oregáno a česnek. Minutu vaříme, přilejeme rajské pyré nebo protlak, který naředíme vodou. Vaříme dokud směs nebublá. Vypneme a dosolíme. Pokud je omáčka kyselá lehce ocukrujeme.


Snažíme se rozmělnit maso na malé koousky

Přidáme čenek a oregáno
Nalijeme rajské pyré

Kategorie: ,

0 komentářů:

Okomentovat