Potřebujete na jedno mascarpone:
1 vejce
lžíci vanilkového cukru
1/2 šlehašky (asi 100ml)
cukrářské piškoty (podlouhlé)
kakaový prášek holandského typu (na pečení)
100ml silné kávy (není vhodná rozpustná)
Amaretto (v případě nouze tuzenám-rum)
3 umělohmotné misky
1 plochá mísa, do které vše naskládáte
mixér (šlehač)
lžička
lžíce nebo stěrka
Postup:
1 vejce
lžíci vanilkového cukru
1/2 šlehašky (asi 100ml)
cukrářské piškoty (podlouhlé)
kakaový prášek holandského typu (na pečení)
100ml silné kávy (není vhodná rozpustná)
Amaretto (v případě nouze tuzenám-rum)
3 umělohmotné misky
1 plochá mísa, do které vše naskládáte
mixér (šlehač)
lžička
lžíce nebo stěrka
Postup:
- Do první mísy oddělíme bílky od žloudků
- Do druhé misky přijdou žloudky s cukrem
- D třetí misky přijde samotná šlehaška
- Ušleháme bílky, tak, že mísu může otočit dnem vzhůru a bílky v míse zůstanou
- Taktéž ušleháme šlehačku
- Ušleháme žloudky s cukrem
- K žloudkům s cukrem přidáme mascarpone a šleháme, dokud nebude směs promíchaná
- Přidáme ušlehanou šlehačku a šleháme, dokud směs nebude promíchaná
- přidáme bílky, které opatrně vmícháme lžící nebo sternou
- do kávi přilijeme trochu Amaretta
- piškoty namočíme v kávě a vyskládáme dno mísy
- nakonec naneseme hmotu na piškoty a posypeme kakaem
0 komentářů:
Okomentovat