27. ledna 2013

Potřebujete na jedno mascarpone:
1 vejce
lžíci vanilkového cukru
1/2 šlehašky (asi 100ml)
cukrářské piškoty (podlouhlé)
kakaový prášek holandského typu (na pečení)
100ml silné kávy (není vhodná rozpustná)
Amaretto (v případě nouze tuzenám-rum)

3 umělohmotné misky
1 plochá mísa, do které vše naskládáte
mixér (šlehač)
lžička
lžíce nebo stěrka

Postup:
  • Do první mísy oddělíme bílky od žloudků
  • Do druhé misky přijdou žloudky s cukrem
  • D třetí misky přijde samotná šlehaška
hmota
  1. Ušleháme bílky, tak, že mísu může otočit dnem vzhůru a bílky v míse zůstanou
  2. Taktéž ušleháme šlehačku
  3. Ušleháme žloudky s cukrem
  4. K žloudkům s cukrem přidáme mascarpone a šleháme, dokud nebude směs promíchaná
  5. Přidáme ušlehanou šlehačku a šleháme, dokud směs nebude promíchaná
  6. přidáme bílky, které opatrně vmícháme lžící nebo sternou
piškoty
  • do kávi přilijeme trochu Amaretta
  • piškoty namočíme v kávě a vyskládáme dno mísy
  • nakonec naneseme hmotu na piškoty a posypeme kakaem

Kategorie: , ,

0 komentářů:

Okomentovat