Rozhodně nečekejte, že domácí buchty jsou nějaká „light“ záležitost. Co potřebujete je mnoho a mnoho sádla. Čím víc sádla jsou buchty lepší.
Potřebujete
Tvarohová náplň
Povidla
Některá je potřeba naředit převařenou vodou
Maková
Potřebujete
- 500g polohrubé mouky + špetka soli
- 250ml teplého mléka
- 50 g másla (rozehřáté)
- 50g cukru
- 1 droždí
- 1 vejce
- sádlo + máslo (nebo Hera/Stela) na potírání
- Smíchejte cukr s droždím dokud nevznikne tekutá hmota
- Všechny ingredience smíchejte dohromady
- Těsto hněteme směrem k sobě dokud se nepřestane
- lepit na mísu (bude působit hladce)
- Lehce těsto pomoučíme a necháme jej 45 minut kynout v teple pod čistou utěrkou
- Těsto rozdělíme lžící asi na 16 dílků, které dáme na lehce pomoučenou pracovní plochu
- Vymažeme důkladně plech sádlem
- Z bochánku vytvořte kuličku a placku, kterou naplníte náplní (tvaroh, povidla, mák nebo jablková dřeň
- Spojte rohy jako u šátečku a zbylé rohy slepte k sobě prsty, vznikne bochánek.
- Bochánek dejte do vymazaného pekáče a pomažte ho důkladně ze všech stran.
- Nakonec buchty ještě jednou pomažte. Buchty by měly v sádle „plavat“ .
- Pečeme je na 160°C dokud buchty nezezlátnou (prvá to celkem dlouho)

Tvarohová náplň
- Tvaroh
- vanilkový cukr
- žloutek
- vyšlehaný bílek
- lžíce vanilkového pudingu
Povidla
Některá je potřeba naředit převařenou vodou
Maková
- mletý mák
- cukr (aby náplň byla spíše sladší)
- mléko
0 komentářů:
Okomentovat