30. června 2013

Rozhodně nečekejte, že domácí buchty jsou nějaká „light“ záležitost. Co potřebujete je mnoho a mnoho sádla. Čím víc sádla jsou buchty lepší.

Potřebujete
  • 500g polohrubé mouky + špetka soli
  • 250ml teplého mléka
  • 50 g másla (rozehřáté)
  • 50g cukru
  • 1 droždí
  • 1 vejce
  • sádlo + máslo (nebo Hera/Stela) na potírání
Postup:
  • Smíchejte cukr s droždím dokud nevznikne tekutá hmota
  • Všechny ingredience smíchejte dohromady
  • Těsto hněteme směrem k sobě dokud se nepřestane
  • lepit na mísu (bude působit hladce)
  • Lehce těsto pomoučíme a necháme jej 45 minut kynout v teple pod čistou utěrkou
  • Těsto rozdělíme lžící asi na 16 dílků, které dáme na lehce pomoučenou pracovní plochu
  • Vymažeme důkladně plech sádlem
  • Z bochánku vytvořte kuličku a placku, kterou naplníte náplní (tvaroh, povidla, mák nebo jablková dřeň
  • Spojte rohy jako u šátečku a zbylé rohy slepte k sobě prsty, vznikne bochánek.
  • Bochánek dejte do vymazaného pekáče a pomažte ho důkladně ze všech stran.
  • Nakonec buchty ještě jednou pomažte. Buchty by měly v sádle „plavat“ .
  • Pečeme je na 160°C  dokud buchty nezezlátnou (prvá to celkem dlouho)

Tvarohová náplň
  • Tvaroh
  • vanilkový cukr
  • žloutek
  • vyšlehaný bílek
  • lžíce vanilkového pudingu

Povidla
Některá je potřeba naředit převařenou vodou


Maková
  • mletý mák
  • cukr (aby náplň byla spíše sladší)
  • mléko
V menším hrnci zahřejte mléko s cukrem a mákem. Směs by měla mít hustší konzistenci

Kategorie: ,

0 komentářů:

Okomentovat