pondělí, července 08, 2013 od Stejsky
Vytvořit si domácí játrovou paštiku není nic těžkého. Víte co si do ní dáte a má míň procent tuku.
Potřebujete:
500g kuřecích jater
100ml šlehačky ke šlehání
50g másla (nenahrazovat rostlinnými tuky)
1 až 2 lžíce olivového oleje
1 malou cibuli
2 stroužky česneku
lžičku čerstvých lístků tymiánu (možno přidat i rozmarýn a jiné byliny)
sůl, pepř
sádlo na zalití
Postup:
Játra očistíme od bílých vláken
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme játra, která orestujeme.
Přidáme bylinky a 50ml šlehačky, necháme dusit (cca 10 minut)
Necháme odpařit tekutinu
Hrnec odstavíme z ohně, dáme rozpustit máslo a přilijeme zbytek smetany, osolíme, opepříme a rozmixujeme do požadované konzistence.
Dáme do misek, které lehce zalijeme sádlem.
Po rozmixování hmota rychle tuhne a tak je nutné pracovat rychle a nádobí hned ponořit do vody.
Ochucené paštiky
Jablková, hrušková - povařte nakrájené ovoce s cibulí a játry
Pepřová - do rozmixované paštiky přidejte naložený pepř
Brusinková - ke konci k játrům přidejte sušené brusinky a rozmixujte
|
Očištění jater |
|
Rozmarýn, tymián, česnek a cibule |
|
Nakrájená cibule a česnek |
|
Restování jater |
|
Přidáme 50ml šlehačky |
|
Dusíme |
|
Vyvaříme tekutinu |
|
Přidáme a máslo a zbytek šlehačky |
|
Rozmixujeme |
|
Výsledná kaše |
|
Naplněné misky |
|
Zalijeme sádlem |
Kategorie: Pomazánky, Studená jídla
0 komentářů:
Okomentovat