8. července 2013

Vytvořit si domácí játrovou paštiku není nic těžkého. Víte co si do ní dáte a má míň procent tuku.
 
Potřebujete:
  • 500g kuřecích jater
  • 100ml šlehačky ke šlehání
  • 50g másla (nenahrazovat rostlinnými tuky)
  • 1 až 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • lžičku čerstvých lístků tymiánu (možno přidat i rozmarýn a jiné byliny)
  • sůl, pepř
  • sádlo na zalití
Postup:
  • Játra očistíme od bílých vláken
  • Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme játra, která orestujeme.
  • Přidáme bylinky a 50ml šlehačky, necháme dusit (cca 10 minut)
  • Necháme odpařit tekutinu
  • Hrnec odstavíme z ohně, dáme rozpustit máslo a přilijeme zbytek smetany, osolíme, opepříme a rozmixujeme do požadované konzistence.
  • Dáme do misek, které lehce zalijeme sádlem.
Po rozmixování hmota rychle tuhne a tak je nutné pracovat rychle a nádobí hned ponořit do vody.
Ochucené paštiky
  • Jablková, hrušková - povařte nakrájené ovoce s cibulí a játry
  • Pepřová - do rozmixované paštiky přidejte naložený pepř
  • Brusinková - ke konci k játrům přidejte sušené brusinky a rozmixujte
Očištění jater
Rozmarýn, tymián, česnek a cibule

Nakrájená cibule a česnek

Restování jater

Přidáme 50ml šlehačky
Dusíme

Vyvaříme tekutinu


Přidáme a máslo a zbytek šlehačky

Rozmixujeme

Výsledná kaše

Naplněné misky

Zalijeme sádlem

Kategorie: ,

0 komentářů:

Okomentovat